Film

Algemeen
Uitleg video-camera (pdf)
Les videocamera techniek (pdf)

Films mogen niet te lang duren. 1 minuut is een goede lengte. Voor een documentaire of speelfilm is 3 minuten lang genoeg. Bekijk ter inspiratie samen met de kinderen de filmpjes op de website. Let op de lengte en bespreek dit.

Film/foto’s als eindproduct
Uiteindelijk is het eindproduct een film/foto’s gecombineerd met teksten op de website.

Eerst het werkstuk dan de film
Je kunt eerst een werkstuk maken en dan de film.
In de film kun je  ook “the making of”  van het werkstuk laten zien; “voice over”, muziek teksten, een commentator, foto’s, en andere filmpjes monteren; door
Maar je kunt ook het werkstuk als aanleiding gebruiken voor het maken van een verhaal.

Speelfilm
Bij een speelfilm moet er eerst een verhaal gemaakt worden en een storyboard of draaiboek. Bij een speelfilm kan het verhaal verteld worden door toneelspel. Dit kan ook met foto’s en tekeningen gecombineerd worden waar bijvoorbeeld het verhaal verteld of geanimeerd wordt.

Animatie
Animatie is een techniek waarbij beweging gesuggereerd wordt door het na elkaar afspelen van verschillende stilstaande beelden.
Zie Gefilmde tekeningen
Zie Stop motion
Zie Gefilmde objecten

Documentaire
De documentaire is een kunstvorm waarbij het draait om de visie van de maker. De vorm, de manier waarop het verhaal verteld wordt, is heel belangrijk. De maker probeert de kijker met zijn (brede kijk) over een onderwerp te raken. Het is iets anders dan een reportage: In een reportage wordt een weergave gegeven van gebeurtenissen en feiten. Reportages zijn feitelijk en informatief.
Zie documentaire

Videoclip
Er kunnen naar aanleiding van locaties nabij de school en een bestaande muzieknummers videoclips maken. Rondom een bijpassend thema worden stopmotion filmpjes, tekeningen, toneelstukjes, dans, boeiende structuren, foto’s, ontwikkeld. Dit wordt onder een bestaand muzieknummer gemonteerd. Voor meer info neem contact met ons op.

Het project Atlas Hunsingo wordt mede mogelijk gemaakt door: