​Voor leerkrachten

Atlas-Kunstprojecten, Introductie

Er op uit;  Als je wandelt zie je meer
Met dit project nodigen we leerkrachten uit om met hun leerlingen eropuit te gaan.  Rond iedere school is een schat van allerlei informatie te ontdekken, maar je moet het wel eerst zien. Alle thema’s, van geschiedenis tot wiskunde, van taal tot kunst, zijn er te vinden. En hoe beter je kijkt, hoe meer vragen dit oproept. We gaan een echte wandeling maken en een virtuele wandeling ontwerpen. De kinderen gaan op onderzoek in hun eigen omgeving en brengen deze in beeld door het vervaardigen van filmpjes, foto’s, tekeningen, toneelstukjes en het schrijven van teksten. Hun werkstukken worden uiteindelijk op een website gezet: www. AtlasHunsingo.nl in de vorm van een wandelkaart, waarop je tijdens een virtuele wandeling de informatie van de kinderen over de omgeving kunt aanklikken en bezoeken.

Media wise
De kinderen leren de verschillende media in te zetten bij het maken van kunst en  het verwerven van kennis. Wij hebben een aantal videocamera’s ter beschikking en via de website kunnen  instructies gedownload worden of wij kunnen instructielessen verzorgen.

Mogelijkheden voor scholen
Voor scholen die mee willen doen bieden wij een duidelijke structuur, waarbinnen veel ruimte is voor eigen wensen en mogelijk heden. Ieder project Atlas-Kunstprojecten  wordt in overleg met de school op maat gemaakt.
Bent u geïnteresseerd geraakt in dit project? Kijk voor meer informatie of neem contact met ons op.

Kunstproject
In Atlas-Kunstprojecten is kunst en leren met elkaar verbonden. Door kunst leren leerlingen zich te uiten en een persoonlijke relatie met hun omgeving verder op te bouwen. Kunst kan niet zonder kennis en kennis moet altijd verwerkt worden in ervaringen en emoties.  In dit project kunnen alle kunstvormen worden ingezet.

Verhalen vertellen
Sinds mensenheugenis vertellen mensen verhalen, niet alleen met woorden, maar ook door lichaamshouding, beweging, beelden, stemgeluid en  muziek.  Door zich te uiten in proza, poëzie, dans, muziek, theater, film en beeldende kunst vertellen mensen wat hen bezighoudt en wie ze zijn.  In dit Atlas wandelproject kunnen de leerlingen alle kunstvormen gebruiken om hun verhalen te vertellen. Bij een tekening kan verteld worden, bij een speelfilm kunnen tekeningen en muziek gebruikt worden en in een quiz kan een stopmotion animatie vertoond worden.

Het project Atlas Hunsingo wordt mede mogelijk gemaakt door: