Adorp

OBS De Wierde in Adorp
Thema schoolbreed = Schatten van Adorp

Groep 1/2
De reis van kapitein Scheurbuik
Kapitein Scheurbuik gaat met zijn schip op reis en verstopt een schat. Tijdens zijn reis bezoekt hij Adorp. Hier laat hij zijn kapotte laarzen lappen, koopt hij vers brood en heerlijke koekjes en laat hij zijn mooiste zwaarden smeden. Na dit alles zoekt hij rust en bezinning in de kerk.
De kinderen van De Wierde in Adorp hebben een schatkaart gevonden en gaan op zoek naar de schat van kapitein Scheurbuik. Wat zou de schat van de kapitein zijn?

Groep 3–4
Op zoek naar de vogels in Adorp komen de kinderen op allerlei plaatsen. Bekijk de filmpjes en de foto’s »

 

Groep 5
Schatten: persoonlijke schatten van thuis, straatschatten of broekzakschatten »
De kinderen namen persoonlijke schatten mee van huis. Hierover maakten ze een gedicht (triolet). Tijdens de wandeling maakten ze filmpjes over de meegebrachte schatten. Bijvoorbeeld een leger tas was aanleiding om een filmpje te maken over een misverstand in de Tweede Wereldoorlog.
Straatschatten zoals bierdopjes waren aanleiding om een onderwerp uit het journaal te verwerken. Ook werd er tijdens de wandeling op de routegezocht naar straatschatten.
Plattegrond gemaakt door groep 5 zelf!

Groep 6
Kinderen van groep 6 van de Wierde in Adorp hebben gebouwen in Adorp nagebouwd, ontmoeten een verliefde zombie op het kerkhof, doen spannende ontdekkingen in de sloot achter de school, interviewen de katten van Adorp en hebben nieuwe kunstwerken ontdekt. Maar er is ook een kunstrover in het weiland …

Groep 7/8
De kinderen van groep 7/8 van De Wierde hebben hun dorp opnieuw ontdekt en verhalen gemaakt over verschillende opvallende plekken en gebouwen in Adorp. Er blijkt een prachtige verborgen beeldentuin in Adorp te zijn en er is mooie orgelmuziek te horen in de middeleeuwse kerk.
Verder zijn er huiveringwekkende moordverhalen te beleven
en wordt er gevoetbald door V.V. Adorp!

Het project Atlas Hunsingo wordt mede mogelijk gemaakt door: